Offertförfrågan

Så här säger användarna

Varför använda tjänsten besiktigaste.se?

 • Effektivitet - Jämför offerter från upp till tre olika leverantörer
 • Lokalt - Leverantörer certifierade i Skåne
 • Läs omdömen - Från beställare om besiktigaste.se och certifierade leverantörer.
 • Gratis - Utan åtagande från dig

Offerförfrågan - få pris och kostnad i Skåne

När du ber besiktningsmannen om en offert får du svar på viktiga frågor. Exempelvis:
 • Vilka besiktningsmän finns i mitt närområde?
 • När och hur snabbt kan jag få uppdraget utfört?
 • Vad kostar överlåtelsebesiktningen?
 • Hur prissätter en SBR-certifierad överlåtelsebesiktningen?
 • Vad påverkar tid, pris och kostnad för husbesiktningen?
 • Vad besiktas och vad ingår inte i en husbesiktning?
 • Vad ska jag tänka på i samband med överlåtelse av huset enligt rekommendationer som besiktningen ger?
 • Vilka är de senaste nyheterna kring lagar, regler, myndigheter eller IT-tjänster?

Få en bra offert

Normalt sett behöver den certifierade besiktningsmannen bara veta några uppgifter för att ta fram en bra offert eller bra kostnadsförslag till dig.

Förutom dina kontaktuppgifter anger du bara:
 • Fastighetsägare
 • Fastighetsbeteckning
 • Fastighetens adress
 • Övrig relevant information
Exempel på relevant information är hur stort huset är, vad syftet är och vad du vill att besiktningen ska omfatta.

Tjänsten fungerar även för dig som är privatperson och om det gäller ditt bostadshus.

När du har skickat in uppgifterna kommer ett eller flera besiktningsmän att höra av sig till dig med en offert. Du jämför erbjudanden och väljer om du vill beställa husbesiktningen. Allt är gratis för dig.

Registrera ditt företag kostnadsfritt
Om du har ett företag som utför OVK, husbesiktning, hissbesiktning eller utfärdar energideklarationer kan du registrera dig som leverantör på besiktigaste.se. Det kostar ingenting.

Tipsa om ett företag eller konsult
Det går också bra att tipsa oss om du känner till ett sådant företag eller egen konsult som arbetar med detta i din region. Fyll i din information i kontaktformuläret så kontaktar vi personen med de kontaktuppgifter du skickar oss.


Husbesiktning i Skåne

Besiktigaste.se tillhandahåller en gratis och högkvalitativ tjänst till dig som äger eller representerar ägare av en fastighet som behöver en husbesiktning. Tjänsten är enkel och hjälper dig att snabbt få offerter från certifierade att utföra husbesiktning verksamma i Skåne. Det ger dig svar på frågor om vilka tjänster som erbjuds till fastighetsägare. Och vad de kostar.

Certifierade besiktningsmän i Skåne

Företag Ort Specialitet Omdöme
DEVANTO ABMALMÖ
Martell ByggkonsultÄngelholm
Rolf AnderssonFörslöv
FM Entreprenadkonsult ABVEBERÖD
Landskrona StadLandskrona
Staffan Holfelt Ark ABMalmö
Byggprojektledning ABLÖDDEKÖPINGE
Specialfastigheter Sverige ABLUND
SB FöretagskonsultRåå
Sabina MesicHässleholm
Anders BengtssonHelsingborg
Linro Konsult ABLomma
WSP Sverige ABHELSINGBORG
AristockraftMalmö
MB Bygg & Plåtkonsult HBKyrkhult


Ovan visas några slumpvis valda företag som har certifierad personal i din region.Vill du vara effektiv i ditt sökande efter rätt besiktningsman?

Be de registrerade företagen om offert
(frågan går även till de företag som inte visas listade ovan).

Husbesiktning i Skåne

Kommunens byggnadsnämnd och ansvariga organisationer

En överlåtelsebesiktning, eller husbesiktning i dagligt tal, är inte tvingande av lag utan snarare ett standardförfarande vid köp och försäljning av hus som höjer förtroende mellan olika parter. Ingen myndighet kräver att överlåtelsebesiktning görs vid husförsäljning. Den viktigaste lagen vid nybygge är PBL, plan- och bygglagen, vilken reglerar allt kring uppförande av ett nytt hus på en fastighet. Det finns flera tillsynsmyndigheter beroende på vilket område i lagen som avses. Kommunens byggnadsnämnd granskar och reglerar vad vi i de flesta fall som är relevanta kring husbesiktning.

SBR sätter standard för kunskap och kvalitet

Den ideella organisationen SBR Byggingenjörerna är allmänt etablerad för att sätta kvalitets- och kunskapsstandard hos besiktningsmän som utför tjänster inom husbesiktning och överlåtelsebesiktning. En besiktningsman som titulerar sig som besiktningsman godkänd av SBR har lång erfarenhet och genomgått ett kunskapsprov. SBR håller register över sina medlemmar och de som är SBR-godkänd besiktningsman.

Certifierad överlåtelsebesiktningsman

RISE, som är ett oberoende statligt forskningsinstitut erbjuder certifieringar inom en rad olika tekniska områden, dvs inte bara inom bygg- och fastighetsbranschen. Här kan personer genomgå ett kunskapsprov som behöver klaras av för att få kalla sig certifierad överlåtelsebesiktningsman.

Mer information om husbesiktningar i Skåne

Bra fastighetsinformation finns på Skåne kommuns hemsida under “Fastighetsinformation”, ”Boende”, “Lantmäteri och fastighetsfrågor” eller liknande.

Bra information om hus- och överlåtelsebesiktning finns att hitta på RISE och SBR:s hemsida. Där finns även register om personer och företag i Skåne som är certifierade inom PBL. Läs om fastighetsrelaterade frågor för boende och näringsverksamma i Skåne kommuns hemsida. På Boverkets hemsida finns sedan korta texter om energideklarationen, exempelvis de olika stegen som utföras och kontrolleras i underlaget så att en riktig, slutlig energideklaration färdigställs och registreras.

Kortfakta

I Skåne finns det många hus och fastigheter som köps och säljs varje år. I samband med försäljning av bostäder görs i de flesta fallen en överlåtelsebesiktning som köpare, säljare och försäkringsbolag har bra användning för.